Atrakcje

Nie martw się pogodą! Zobacz atrakcje Folwarku!

Rabaty i Promocje

sprawdź najlepsze oferty
BAL SYLWESTROWY 2013/2014

BAL SYLWESTROWY 2013/2014

 

Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia Nocy Sylwestrowej

w zamkowej scenerii XVI-wiecznego Kasztelu - Château

Folwark Stara Winiarnia.


Sylwestrową taneczną noc z muzyką na żywo uświetni zespół

 
grający światowe przeboje klasyczne i blues - rockowe
&
jeden z najlepszych polskich gitarzystów – Jacek Polak!
 

Zapewniamy bogate menu przygotowane przez kulinarnych Mistrzów z Krakowa!

 
Rozpoczęcie Balu – godz. 20.00
 
Powitanie Gości domową miodówką serwowaną wprost z dębowej beczki
przez Gwardię Kasztelańską
 
 
KOLACJA SERWOWANA
 
Przystawka
Roladka z łososia wędzonego i kremowego twarożku
 
Danie główne
Roladki wołowe w aromatycznym sosie z czerwonego wina
z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty
 
Deser
Panna Cotta z musem jeżynowym
 
 
ZIMNA PŁYTA NA SZWEDZKIM STOLE
 
Dziczyzna
Przepiórki faszerowane
Bażant pieczony
Pieczeń z dzika
Udziec z sarny
 
Wyroby własne
Schab nadziewany na zimno
Pasztet pieczony
Boczek pieczony
 
Wyroby wiejskie
Szynka wiejska w całości
Kiełbasa wiejska
Kabanos
 
Przekąska
Studzienina
 
Ryby na zimno
Pstrąg w galarecie
Łosoś pieczony na zimno
 
Deska serów
Oscypek z żurawiną
Korbaczyki
Sery pleśniowe
 
Dodatki
Ogórki kiszone
Rydze marynowane
Smalec wiejski
Chleb metrowy wiejski
 
Sosy
Cumberland
Tatarski
Czosnkowy
 
WYSPA SŁODKOŚCI:
 
Świeże owoce
Domowe ciasta i ciasteczka
 
 
 OPEN BAR 
- BEZ LIMITU !!!
 
ALKOHOL:
Wódka Wyborowa
Wino czerwone i białe
Piwo lane
Szampan
 
NAPOJE BEZALKOHOLOWE:
Kawa/Herbata
Woda mineralna z cytryną w dzbankach
Soki owocowe w dzbankach
Napoje gazowane typu:
Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic
 
 
ATRAKCJE WIECZORU
Pokaz walk Gwardii Kasztelańskiej
Taniec staropolski
Scenki historyczne
 
 
I DANIE CIEPŁE (przed północą)
 
Udziec wieprzowy z pieczonymi ziemniakami i duszoną kapustą
uroczyście serwowany przez Szefa Kuchni
 

Godzina 00:00

Powitanie Nowego Roku 2013 szampanem i wystrzałem z armaty

 Pokaz sztucznych ogni 

 
 
II DANIE CIEPŁE (po północy)

Boeuf Stroganoff
 
 
 
CENA - 660 zł /para
 
 
Rezerwacja biletów:
 
tel. 18/ 331 23 82
mail:
 biuro@folwarkstarawiniarnia.pl 
 
Sprzedaż ON-LINE:
 

Polecamy atrakcyjne pobytowe Pakiety Sylwestrowe:

 

DO ZOBACZENIA NA BALU!