Atrakcje

Nie martw się pogodą! Zobacz atrakcje Folwarku!

Rabaty i Promocje

sprawdź najlepsze oferty

BAL SYLWESTROWY 2018/2019

31 grudzień 2018

BAL SYLWESTROWY 2018/2019
31 grudzień 2018 , godz. 20:00


Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia
Nocy Sylwestrowej
w zamkowej scenerii XVI-wiecznego Kasztelu - Château
Folwark Stara Winiarnia.


Muzyka na żywo, wyśmienite menu, open bar !

Sylwestrową taneczną noc uświetni zespół
Beti & Bobass
mocny wokal Beata Beti Bełtowska i multiinstrumentalista Kuba Bobass Wilk,
czyli mieszanka różnorodnych stylów i temperamentów -
żywiołowy duet wykonujący światowe przeboje muzyki rozrywkowej.


CENA BALU:      690 zł / para

Zapraszamy  do  dokonywania  rezerwacji  biletów  na  BAL  Sylwestrowy
 drogą  telefoniczną lub  mailową
tel.:    18/ 331 23 82
mail:    biuro@folwarkstarawiniarnia.pl


Sylwester 2018 2019 Beti & Bobass



Rozpoczęcie Balu - godz. 20:00

Powitanie Gości domową miodówką serwowaną wprost z dębowej beczki
przez Gwardię Kasztelańską

KOLACJA SERWOWANA
Przystawka:    Szparagi w szynce w galarecie, podane z chrupiącym tostem
Danie  główne:    Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie porowo-śmietanowym,
Kluski śląski, Mini-buraczki marynowane
Deser:    Mus czekoladowy z bitą śmietaną i prażonymi orzechami

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Przekąski:    Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb / szynki / warzyw, Jajka garnirowane pastami i kawiorem, Pstrąg wędzony w całości, Wybór galaretek mięsnych
Wybór mięs pieczonych i wędlin:    Schab pieczony nadziewany morelą, Pasztet pieczony ze śliwką, Boczek rolowany pieczony z czosnkiem, Kiełbasa wiejska i kabanos
Wybór serów góralskich z dodatkiem żurawiny:    Oscypek, Korbaczyki, Bunc
Deska serów z dodatkiem bazylii, orzechów i winogron:  Camembert, Brie, Gorgonzola, Cheddar
Sałatki:     Sałatka tradycyjna jarzynowa domowa,
Warzywa grillowane, Sałatka z selera z ananasem
Dodatki:    Ogórki kiszone, Rydze marynowane, Smalec wiejski, Chleb metrowy wiejski
Sosy:    Cumberland, Tatarski, Czosnkowy

WYSPA SŁODKOŚCI
Fontanna czekoladowa i owoce filetowane,
Kolorowe deserki „sweet shoty” oraz tradycyjne ciasta domowe
Galaretki owocowe w pucharkach

OPEN BAR – ALKOHOL BEZ LIMITU
Wódka Wyborowa, Wino włoskie czerwone i białe, Piwo lane Calsberg

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
Kawa, Herbata
Woda mineralna z cytryną w, Soki owocowe
Napoje gazowane

Danie Ciepłe – godz. 22:30


Prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą i wątróbką, z dodatkiem kapusty zasmażanej
uroczyście serwowany przez Szefa Kuchni

Godzina 24:00


Powitanie Nowego Roku 2019 szampanem i wystrzałem z armaty
Pokaz  sztucznych  ogni


Danie Ciepłe – godz. 1:00

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany w czarce chlebowej

ZAPRASZAMY!