folwark muzyczny

Atrakcje

Nie martw się pogodą! Zobacz atrakcje Folwarku!

Rabaty i Promocje

sprawdź najlepsze oferty

Bal Sylwestrowy z zespołem Beti & Bobass

31 grudzień 2019

BAL SYLWESTROWY 2019/2020
31 grudzień 2019 , godz. 20:00


Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia Nocy Sylwestrowej
w zamkowej scenerii XVI-wiecznego Kasztelu - Château
Folwark Stara Winiarnia.


Muzyka na żywo, wyśmienite menu, open bar !

Sylwestrową taneczną noc uświetni zespół
Beti & Bobass
mocny wokal Beata Beti Bełtowska i multiinstrumentalista Kuba Bobass Wilk,
czyli mieszanka różnorodnych stylów i temperamentów -
żywiołowy duet wykonujący światowe przeboje muzyki rozrywkowej.


CENA BALU:    690 zł / para

Zapraszamy  do  dokonywania  rezerwacji  biletów  na  BAL  Sylwestrowy
 drogą  telefoniczną lub  mailową
tel.:    18/ 331 23 82
mail:    biuro@folwarkstarawiniarnia.pl




Rozpoczęcie Balu - godz. 20:00

Powitanie Gości domową miodówką serwowaną wprost z dębowej beczki
przez Gwardię Kasztelańską

KOLACJA SERWOWANA
Przystawka:    Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Danie  główne:    Udko z kaczki glazurowane w miodzie,
Puree ziemniaczano-marchewkowe, Buraczki zasmażane w jabłku
Deser:    Mus waniliowy z kandyzowaną skórką z pomarańczy

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Przekąski:    Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb / szynki / warzyw,
Roladki z tortilli nadziewane łososiem oraz szynką i serem,
Łosoś marynowany w galarecie,
Wybór galaretek mięsnych
Wybór mięs pieczonych i wędlin:    Schab pieczony nadziewany morelą,
Pasztet pieczony ze śliwką,
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem,
Kiełbasa wiejska i kabanos
Wybór serów góralskich z dodatkiem żurawiny:    Oscypek, Korbaczyki, Bunc
Deska serów z dodatkiem bazylii, orzechów i winogron:  Camembert, Brie, Gorgonzola, Cheddar
Sałatki:     Sałatka ziemniaczana,
Warzywa grillowane,
Sałatka z selera z ananasem
Dodatki:    Ogórki kiszone, Rydze marynowane, Smalec wiejski, Chleb metrowy wiejski
Sosy:    Cumberland, Tatarski, Czosnkowy

WYSPA SŁODKOŚCI
Fontanna czekoladowa i owoce filetowane,
Kolorowe deserki „sweet shoty” oraz tradycyjne ciasta domowe
Galaretki owocowe

OPEN BAR – ALKOHOL BEZ LIMITU
Wódka Wyborowa, Wino czerwone i białe, Piwo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
Kawa, Herbata
Woda mineralna z cytryną, Soki owocowe
Napoje gazowane

Danie Ciepłe – godz. 22:30


Prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą i wątróbką, z dodatkiem kapusty zasmażanej
uroczyście serwowany przez Szefa Kuchni

Godzina 24:00


Powitanie Nowego Roku 2020 szampanem i wystrzałem z armaty
Pokaz  sztucznych  ogni


Danie Ciepłe – godz. 1:00

Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany w czarce chlebowej

ZAPRASZAMY!