31 grudzień 2018
BAL SYLWESTROWY 2018/2019
31 grudzień 2018 , godz. 20:00
Serdecznie zapraszamy Państwa do spędzenia
Nocy Sylwestrowej
w zamkowej scenerii XVI-wiecznego Kasztelu - Château
Folwark Stara Winiarnia.
Muzyka na żywo, wyśmienite menu, open bar !
Sylwestrową taneczną noc uświetni zespół
Beti & Bobass
mocny wokal Beata Beti Bełtowska i multiinstrumentalista Kuba Bobass Wilk,
czyli mieszanka różnorodnych stylów i temperamentów -
żywiołowy duet wykonujący światowe przeboje muzyki rozrywkowej.
CENA BALU: 690 zł / para
Zapraszamy do dokonywania rezerwacji biletów na BAL Sylwestrowy
drogą telefoniczną lub mailową
tel.: 18/ 331 23 82
mail: biuro@folwarkstarawiniarnia.pl
Rozpoczęcie Balu - godz. 20:00
Powitanie Gości domową miodówką serwowaną wprost z dębowej beczki
przez Gwardię Kasztelańską
KOLACJA SERWOWANA
Przystawka: Szparagi w szynce w galarecie, podane z chrupiącym tostem
Danie główne: Polędwiczki wieprzowe zawijane w bekonie na sosie porowo-śmietanowym,
Kluski śląski, Mini-buraczki marynowane
Deser: Mus czekoladowy z bitą śmietaną i prażonymi orzechami
BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Przekąski: Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb / szynki / warzyw, Jajka garnirowane pastami i kawiorem, Pstrąg wędzony w całości, Wybór galaretek mięsnych
Wybór mięs pieczonych i wędlin: Schab pieczony nadziewany morelą, Pasztet pieczony ze śliwką, Boczek rolowany pieczony z czosnkiem, Kiełbasa wiejska i kabanos
Wybór serów góralskich z dodatkiem żurawiny: Oscypek, Korbaczyki, Bunc
Deska serów z dodatkiem bazylii, orzechów i winogron: Camembert, Brie, Gorgonzola, Cheddar
Sałatki: Sałatka tradycyjna jarzynowa domowa,
Warzywa grillowane, Sałatka z selera z ananasem
Dodatki: Ogórki kiszone, Rydze marynowane, Smalec wiejski, Chleb metrowy wiejski
Sosy: Cumberland, Tatarski, Czosnkowy
WYSPA SŁODKOŚCI
Fontanna czekoladowa i owoce filetowane,
Kolorowe deserki „sweet shoty” oraz tradycyjne ciasta domowe
Galaretki owocowe w pucharkach
OPEN BAR – ALKOHOL BEZ LIMITU
Wódka Wyborowa, Wino włoskie czerwone i białe, Piwo lane Calsberg
NAPOJE BEZALKOHOLOWE
Kawa, Herbata
Woda mineralna z cytryną w, Soki owocowe
Napoje gazowane
Danie Ciepłe – godz. 22:30
Prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą i wątróbką, z dodatkiem kapusty zasmażanej
uroczyście serwowany przez Szefa Kuchni
Godzina 24:00
Powitanie Nowego Roku 2019 szampanem i wystrzałem z armaty
Pokaz sztucznych ogni
Danie Ciepłe – godz. 1:00
Żurek na wędzonce z jajkiem i kiełbasą podany w czarce chlebowej
ZAPRASZAMY!