Atrakcje

Nie martw się pogodą! Zobacz atrakcje Folwarku!

Rabaty i Promocje

sprawdź najlepsze oferty
PAKIET SYLWESTROWY

PAKIET SYLWESTROWY

PAKIET SYLWESTROWY
30.12.2019 – 01.01.2020*

 
w cenie 875 zł od osoby  [1750 zł / 2 osoby]


Pakiet obejmuje:
• 2 noclegi w komfortowym pokoju 2-osobowym
• 2 śniadania w formie szwedzkiego stołu
• obiadokolację - 30.12.2019 (w godzinach 18:00 – 20:00)
• obiad - 31.12.2019 (w godzinach 13:00 – 15:00)
WIECZÓR FREE ART nowatorskie warsztaty malarstwa prowadzone przez Michała Liszkę (Liszka Art Gallery) – czyli wolność wywodząca się ze sztuki, bez ocen i skali – każdy zabiera płótno ze swoim dziełem na pamiątkę
 30.12.2019 (godzina 20:00)

BAL SYLWESTROWY z zespołem Beti & Bobass – zabawa przy muzyce na żywo, wyśmienite menu, open bar, niezapomniana noc sylwestrowa w murach Folwarku Starej Winiarni
31.12.2019 (godzina 20:00)


Internet WiFi na terenie całego obiektu
• Bezpłatny parking na dziedzińcu hotelowym
• Przechowanie sprzętu narciarskiego
• Doba hotelowa w dniu 01.01.2020 przedłużona do godz. 12:00

 
Dodatkowo oferujemy:
10 % rabat na zabiegi, masaże i saunę w Hotelowej Strefie Relaksu
 
Informacje cenowe:
Dzieci do lat 3 - pobyt gratis  (bez świadczeń)
Dzieci 3-10 lat – 380 zł/ na dostawce w pokoju rodziców 
(cena nie obejmuje Balu Sylwestrowego)
Dostawka dla osoby dorosłej – 765 zł/pakiet



*ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ PRZEDŁUŻENIA PAKIETU O DODATKOWE DOBY:


DODATKOWA DOBA  29.12.2019 – 30.12.2019
 
w cenie 225 zł od osoby 
[450 zł / 2 osoby]

W cenie dodatkowej doby:
• nocleg w komfortowym pokoju 2-osobowym
śniadanie w formie szwedzkiego stołu
obiadokolacja - 29.12.2019 (w godzinach 18:00 – 20:00)
Doba hotelowa w dniu 29.12. rozpoczyna się o godz. 16:00
DEGUSTACJA WIN prowadzoną przez sommeliera, który wprowadzi Państwa w tajemniczy
i intrygujący świat winiarstwa, degustacja oparta o 5 gatunków win
29.12.2019 (godzina 20:00)

Informacje cenowe:
Dzieci do lat 3 - pobyt gratis  (bez świadczeń)
Dzieci 3-10 lat – 130 zł/ na dostawce w pokoju rodziców 
(cena nie obejmuje Degustacji Win)
Dostawka dla osoby dorosłej – 190 zł/pakiet

 



DODATKOWA DOBA  01.01.2020 – 02.01.2020
 
w cenie 225 zł od osoby  [450 zł / 2 osoby]

W cenie dodatkowej doby:
nocleg w komfortowym pokoju 2-osobowym
śniadanie w formie szwedzkiego stołu
obiadokolacja - 01.01.2020 (w godzinach 17:00 – 19:00)
KONCERT NOWOROCZNY ZESPOŁU NEW MARKET JAZZ BAND – wyśmienici muzycy na wyciągnięcie ręki, w atmosferze kameralnego klubu Muzyczny Folwark – na powitanie Nowego Roku w folwarcznych murach zabrzmi autentyczny jazz nowoorleański
01.01.2019 (godzina 20:00)

Informacje cenowe:
Dzieci do lat 3 - pobyt gratis  (bez świadczeń)
Dzieci 3-10 lat – 130 zł/ na dostawce w pokoju rodziców 
(cena nie obejmuje koncertu)
Dostawka dla osoby dorosłej – 190 zł/pakiet

 



MENU


Obiadokolacja  29.12.2019
Zupa:  Rosół domowy z drobiowymi pierożkami
Danie główne:  Rolada z indyka nadziewana morelami w sosie naturalnym, kluski śląskie, sałatka z kiszonych ogórków
Deser:  Szarlotka domowa
Napoje: Woda mineralna z cytryną, Kawa lub herbata

Obiadokolacja  30.12.2019
Zupa:  Dwukolorowy krem paprykowo - brokułowy
Danie główne:  Dorsz w sosie kaparowym, ryż mieszany, szpinak z czosnkiem
Deser:  Ciasto drożdżowe z owocami
Napoje:  Woda mineralna z cytryną, Kawa lub herbata

Obiad  31.12.2019
Zupa:  Barszcz czerwony z uszkami
Danie główne:  Pieczeń wieprzowa z szynki w sosie porowym, kasza pęczak, sałatka z czerwonej kapusty
Deser:  Ciasto z galaretką
Napoje:  Woda mineralna z cytryną, Kawa lub herbata

Bal Sylwestrowy  31.12.2019
Powitanie Gości domową miodówką serwowaną wprost z dębowej beczki przez Gwardię Kasztelańską

KOLACJA SERWOWANA
Przystawka:    Pasztet z dzika na toście z żurawiną
Danie  główne:    Udko z kaczki glazurowane w miodzie, Puree ziemniaczano-marchewkowe, Buraczki zasmażane w jabłku
Deser:   Mus waniliowy z kandyzowaną skórką z pomarańczy

BUFET ZIMNYCH PRZEKĄSEK
Przekąski:    Słone babeczki faszerowane serkiem fromage z dodatkiem ryb / szynki / warzyw, Roladki z tortilli nadziewane łososiem oraz szynką i serem, Łosoś marynowany w galarecie, Wybór galaretek mięsnych
Wybór mięs pieczonych i wędlin:    Schab pieczony nadziewany morelą, Pasztet pieczony ze śliwką,
Boczek rolowany pieczony z czosnkiem, Kiełbasa wiejska i kabanos
Wybór serów góralskich z dodatkiem żurawiny:    Oscypek, Korbaczyki, Bunc
Deska serów z dodatkiem bazylii, orzechów i winogron:  Camembert, Brie, Gorgonzola, Cheddar
Sałatki:     Sałatka ziemniaczana, Warzywa grillowane, Sałatka z selera z ananasem
Dodatki:    Ogórki kiszone, Rydze marynowane, Smalec wiejski, Chleb metrowy wiejski
Sosy:    Koktajlowy, Tatarski, Czosnkowy

WYSPA SŁODKOŚCI
Fontanna czekoladowa i owoce filetowane, Kolorowe deserki „sweet shoty” oraz tradycyjne ciasta domowe, Galaretki owocowe

OPEN BAR – ALKOHOL BEZ LIMITU
Wódka Wyborowa, Wino czerwone i białe, Piwo

NAPOJE BEZALKOHOLOWE
Kawa, Herbata, Woda mineralna z cytryną, Soki owocowe, Napoje gazowane

DANIA CIEPŁE
Prosiak pieczony w całości faszerowany kaszą i wątróbką, z dodatkiem kapusty zasmażanej, serwowany przez Szefa Kuchni
Bigos staropolski podlewany winem podany w czarce chlebowej

Obiadokolacja  01.01.2020
Zupa:  Krem pomidorowy z lanym ciastem i łezką kwaśnej śmietany
Danie główne:  Filet z kurczaka w marynacie ze świeżych ziół, ziemniaki na maśle czosnkowym, surówka z białej kapusty
Deser:  Sernik na zimno
Napoje:   Woda mineralna z cytryną, Kawa lub herbata

 

ZAPRASZAMY SERDECZNIE DO REZERWACJI !

Ceny i więcej informacji »